Istoria Mandy Foods

În anul 2000, grupul de firme Morad a preluat activele secției de semiconserve a S.C. Glina S.A., punând bazele fabricii de conserve a grupului. Fabrica de la Glina fusese înființată în anul 1970, prin preluarea patrimoniului Întreprinderii de Preparate și Conserve din Carne București, cea mai mare întreprindere de profil din România la vremea respectivă.

În același an, Morad Grup începe producerea conservelor din carne sub marca Mandy Foods.

În prezent, Mandy Foods International deține un portofoliu amplu de produse, care cuprinde 10 game sortimentale ce însumează 70 de produse. Gamele sortimentale sunt: paté clasic, vegetale, paté din pește, mâncăruri gătite, zacuscă, tomate conservate, legume conservate, sosuri, gemuri și produse preambalate.

Mandy Foods este lider pe piața conservelor vegetale, deținând o cotă de 51,6 % (sursa: Vektor Marktforschung, aprilie 2015), conducând detașat categoria de paté vegetal.

 

Ani de referință:

2001       – se lansează brandul Mandy Foods, gama inițială cuprinzând paté de porc, paté de porc picant, paté de pui și paté de curcan.

2002       – se lansează gama de mâncăruri gătite, care cuprindea iahnie de fasole și iahnie de fasole cu cu cârnați.

2003       – Mandy Foods introduce gama de paté vegetal, o noutate absolută în acel moment pe piața de conserve. Primele produse lansate au fost paté vegetal original și paté vegetal cu ciuperci.

– Mandy Foods lansează două noi produse: carne de vită în suc propriu și carne de porc în suc propriu. Tot atunci am adăugat în portofoliu și produsele de tip luncheon meat: pui, porc și vită.

2004       – am lansat două produse inovatoare pentru acea perioadă: pateurile de carne (porc și pui) cu ciuperci.

2005       – Mandy Foods devine producător pentru marca ARO, brand propriu al lanțului de magazine Metro Cash & Carry.

2006       – Diversificăm gama sortimentală a pateurilor vegetale, adăugând paté vegetal cu măsline, pateu vegetal cu ardei gras și pateu vegetal cu spanac.

2007       – introducem gama de dulcețuri și gemuri.

2008       – Prin Programul SAPARD, Mandy Foods modernizează unitățile de producție și spațiile de depozitare ale fabricii, care sunt dotate cu echipamente performante pentru încadrarea S.C. GLINA S.A. în categoria A a procesatorilor din industria alimentară.

2009       – Mandy Foods obține certificările ISO 9001 și ISO 22.000.

2011       – Mandy Foods devine producătorul brandului FUD, marcă proprie a lanțului de hipermarketuri Kaufland. Portofoliul Mandy se îmbogățește cu două noi produse: varză cu cârnați și varză cu costiță.

– Gama de vegetale Mandy se completează prin introducerea fasolei bătute, specialitate foarte îndrăgită de public.

2012       – Mandy Foods lansează pateurile din pește, fiind și de această dată un pionier între producătorii de conserve din România. Gama de pateuri din pește cuprinde 3 sortimente: paté de somon, paté de ton și paté de macrou. Tot în acest an se adaugă în portofoliu o nouă specialitate în premieră pentru România: conserva de humus cu tahini.

2014       – Gama de mâncăruri gătite Mandy Foods se completează prin adăugarea a 3 sortimente de sarmale: sarmale de post, sarmale cu carne de vită și sarmale cu carne de porc.