Sarmale de post

Descriere

Vedetele incontestabile și deliciul zilelor de post, dar și preferatele vegetarienilor, sarmalele umplute cu amestec de ciuperci, orez și legume sunt delicioase, foarte apreciate chiar și de cei care nu evită carnea. Am adaptat o rețetă tradițională de post, căreia i-am creat proporțiile potrivite de ciuperci, orez și legume, sosul fiind la fel de bogat în roșii, bulion, cimbru, foi de dafin, boia de ardei și piper ca la sarmalele de Crăciun.

Ingrediente

Ingrediente: Varză murată 45%, ciuperci din conservă 14%,  orez, ceapă proaspătă,  pastă de tomate, ulei de floarea-soarelui, legume deshidratate (morcov, țelină), sare iodată,  tomate (roșii cuburi), apă, condimente (boia, piper, cimbru, foi de dafin), sos de tomate (apă, past de tomate, condimente ). Produs sterilizat, obținut din amestec de ciuperci cu orez, rulat în foi de varză, acoperit cu sos de tomate și legume.

Produsul contine 5 sarmale.

Informații nutriționale

 

Cantitate neta: 500g e
Valori medii nutritionale /100g /portie (500g) % CR*/portie
Valoare energetica 67,53kcal 338kcal 17%
283,67kj 1418,35kj
Grasimi 2,49g 12,45g 18%
din care acizi grasi saturati 0,54g 2,7g 13%
Glucide 7,24g 36,2g 13%
din care zaharuri 3,41g 17,05g 19%
Fibre 0,44g 2,2g 9%
Proteine 1,26g 6,3g 13%
Sare 1,64g 8,2g 14%

 

Prezentare

Conservă easy-open
Gramaj: 500g

Sugestii de servire

Sarmalele de post Mandy merg cel mai bine cu mămăligă, dar le poți mânca la fel de bine cu un colț de pâine țărănească proaspătă, cu sau fără ardei iute sau hrean ras.