Este de prisos să-ți spunem că sarmalele cu carne de porc și costiță afumată merg cu o lingură de smântână proaspătă și cu mămăligă tocmai răsturnată din ceaun. Probabil că știi și că merg strașnic cu un ardei iute proaspăt sau conservat în oțet. S-ar putea să nu știi însă că în loc de ardei iute, se asociază de minune cu o linguriță de hrean ras, amestecat cu smântâna sau pus alături, în farfurie.
Pentru a fi siguri că îți vor fi pe plac sarmalele noastre, nu ne-am abătut de la rețeta cea mai complexă, în care amestecul de carne tocată de porc, orez atent ales, ceapă și condimente este învelit în foi de varză murată, acrișoară exact cât trebuie și însoțit de bucăți de costiță de porc afumată, totul scăldat într-un sos aromat, preparat din roșii în bulion, legume, boia, cimbru, piper și foi de dafin. Fiecare cutie conține 5 sarmale.