Tonul are o carne mai slabă decât mulți alți pești. Deși pateul de ton Mandy este cremos, s-ar putea să dorești să adaugi câțiva stropi de ulei vegetal (eventual de măsline) pe felia de pâine prăjită înainte de a o unge cu pateu. La fel de bine ar merge un strat subțire de unt sau margarină fină. Cu sau fără aceste adaosuri, unei tartine cu pate de ton îi șade bine cu o bucată mică de felie de lămâie deasupra și o frunzuliță de busuioc sau pătrunjel proaspăt.
Alături de somon, tonul este printre peștii cei mai apreciați din bucătăria europeană. Carnea sa fină este lăudată chiar și de cei care nu sunt mari amatori de pește, pentru că are o aromă seducătoare și delicată. De aceea, în pateul de ton de la Mandy Foods, tonul are rolul principal și este însoțit doar de extracte de cereale și câțiva stropi de ulei vegetal, cât să formeze împreună o pastă cremoasă și delicioasă, adevărată delicatesă.