Hummusul cu tahini este un preparat complet în sine. În zilele de post, îi poți adăuga câțiva stropi de ulei de măsline sau de zeamă de lămâie (dacă îl preferi mai acrișor) sau usturoi proaspăt pisat (dacă îți place mai iute). Noi, românii, am adoptat repede hummusul cu tahini ca pe fratele din Orient al fasolei bătute, așa că ne place și ca garnitură la preparate din carne, cu murături sau castraveciori în oțet alături.
Îți oferim un preparat de origine orientală: vestitul hummus cu tahini. Boabele de năut atent alese sunt transformate într-o cremă fină, căreia i se adaugă o pastă din semințe de susan, condimente și puțin ulei de floarea-soarelui. Deliciosul preparat are o aromă unică, delicată, și se consumă în post sau la regim vegetarian doar cu lipie sau cu pâine, iar iubitorii de carne îl servesc ca garnitură la fripturi la grătar, costițe, cârnați, ciolan de porc, chiftele sau pârjoale.